Dette er ein av dei vakre gipsbystene og er kjempefin å lage engel .

Varebeskrivelse

Powertex Universalmedium er ein tekstil herder/universalmedium  som er vannbasert og miljøvenleg, svært alsidig og kan bli brukt i  mange variantar av kunst og handtverk.Kan brukes på alle absorberande materialer og i kombinasjon med akryl og olje. Produktet har vert prøvd ut og brukt  over mange år av den kjende kunstnaren Brigitte Grade frå Belgia.  Her viser eg eit lite utvalg av  powertex produkter.

Powertex konseptet  har eit rikt utvalg av varer, nokre eksempel har eg visa her. Eit stort utvalg av varer er å finne i nettbutikken😊

Powertex tekstilherder/ universalmedium kjem i 10 farger og  ein transperent.

Mediumet er flytande.

Transperent, ivory, kvit, svart, grå , bronse , rød, gul, grønn , blå og terracotta.

Pigmenta er i pulverform og består av 20 powercolor og 9 colortrix (skimmer)

Powercolor er flytende pigment av høg kvalitet og består av 8 farger,

blå, grøn, rød, gul,lilla, magenta, sort og kvit. 

Powerprint er eit medium til å overføre bilder/photo til lerrett og andre maleflater.

Bister kommer i ferdig utblandet flytende  i 7 fargar,

Bister brukes sammen med di andre Powertex produktene

Sammen med universalmedium vil den gi krakelering

Velegnet til patinering av trevirke

.Bister er IKKJE lysekte over tid og MÅ derfor ALLTID ferniseres

Stoneart er eit pulver som kan blandes med flytande powertex tekstilherder/universalmedium og brukes på forskjellige måter. Stoneart og Universalmedium kan blandes til leire som er lufttørkende, brukes til skulpturer og figurer av ulike slag. 

Stonerat er også fin å bruke sompulver i mixed media kunst, som ein tørrteknikk sammen ned Universalmedium, gir eit steinaktig uttrykk . 

Easy3Dflex er også eit pulver som blandes med flytande powertex tekstilherder/universalmedium og lage leire av.Fantastiske effekter i malerier og på spulpturer,pulveret kan blandes med fleire av produktene og gi flotte krakkeleringer med forskjellig uttrykk.

Dei to siste produkta eg har beskrevet kan brukes på utallige måter så som i bilder og lage figurar. Her er det berre din egen fantasi som kan stoppe deg 🙂

3Dsand er einveldig fin sand som kan blandes med Universalmedium å lage ein fin pasta til mixed media på malerier. 

Powerwax er ein vannbasert coldwax som brukers i mixed media og kan blandes med di andre powertex produktene. 

Powerwax har eit smeltingspunkt på ca 40 grader C, blandet med Universalmedium eller acryl økes smeltingspunktet til ca 100 grader C

Powerwax er fri for VOC gifter og kan derfor varmes med for eksempel heatingtool/føner. 

I tillegg er det tekstiler som kan brukes i kombinasjon med produkta over. Desse kalles Stockinette, som finnes i ecru og kvit.Powercotton finnes i ecru og Paperdecoration som finnes i offwhite og natur fargar.  

Kva er Powertex

 
 
                                                    
 
                                                           HVA ER POWERTEX ?                                
POWERTEX International ligger i Belgia, ble startet i 2001 og tilbyr et bredt spekter av produkter for kunst og håndverk. Hovedproduktet er POWERTEX, som er en tekstil herder. Powertex eksporterer over hele verden og  trener sine distributører i hvordan dei bruker våre produkter på riktig måte.
 
POWERTEX International er spesialisert på produksjon og markedsføring av vår hjemmelagde eksklusive tekstil herder: POWERTEX.
 Foruten POWERTEX selges det et helt spekter av kunst og håndverk produkter som maling, kopi overføring, pigmenter, pensler, papir mache, struktur pasta og pulver, isopor, spesifikke stoffer etc. Det  lages også DVD, bøker og magasiner for å gi flere ideer til kreative mennesker. Powertex har distributører over hele verden. Distributørene  blir trent av Brigitte Grade på Powertex Akademiet.Distributørene kan igjenn trene opp powertex teachers slik at  produktene blir brukt på  riktig måte.Powertex har spesielle opplæringsprogrammer på ulike nivåer. 

Nivåene av treningen består av:

Nivå en: POWERTEX Produkter / Tekstiler / Pigmenter / Brush Teknikker
Nivå to: POWERTEX - Stone Art / Pigmenter 

Kurs Easy3Dflex
Nivå tre: POWERTEX & Mixed Media Avansert
Nivå fire: PowerPrint og Mixed Media
Nivå fem: POWERTEX Master Degree                                                                                                                                    

 Hva er POWERTEX?
POWERTEX stoff herder og tekstil herder er et miljøvennlig vannbasert flytende skulptur medium. POWERTEX kan erstatte polyester for stoff herding og tekstil herding. POWERTEX kan herde absorberende materialer som tekstiler, papir, papp, tekstiler, lær og glassfiber. POWERTEX kan enkelt kombineres med selvherdende leire, betong, stein, keramikk, tre, sand og stein Art. POWERTEX brukes til å lage skulpturer, malerier, pyntegjenstander og smykker. POWERTEX Transparent er en hvit væske som tørker til en matt maling som viser de opprinnelige mønstre og farger fra de herdede tekstiler.  . Når  dine kunstverk er ferdig herdet kan dei dekoreres med acryl, oljemaling,  cs, latex eller Powercolor blandet med Easy Varnish. Denne kombinasjonen gjør at powertexen blir vær og vannbestandig . POWERTEX luft tørker, men varm luft fra  heatingtool eller hår føner akselererer tørketiden. POWERTEX bly, bronse, terracotta, elfenben, sort, grønn, blå , rød og gul er pre-farget og allerede vanntett.
Hvordan bruke POWERTEX?
POWERTEX tekstilstoff og herder  er klar til å bli brukt rett fra beholderen. Rist flasken godt før bruk. Eventuelle sunkne partikler på bunnen av flasker kan løsnes ved å legge litt lunkent vann; rist godt. På kalde dager settes flasken i et varmt område (i romteperatur) . Skjær gamle T-skjorter, tepper, baby klær eller andre absorberende materialer i strimler eller biter (100% naturlige fibre fungerer best). Dypp dem i POWERTEX, vri godt og drapere eller vikle rundt en ramme. Verktøy og hender kan rengjøres med varmt vann og såpe. Beskytt klærne. Når den er tørr, kan POWERTEX bare fjernes mekanisk. Alle POWERTEX farger er vanntette, med unntak av gjennomsiktig en. Bruk Easy Varnish å gjøre Transparent POWERTEX vanntett og for å beskytte pigmentene du brukte. Voksen i dette vannbasert, giftfri Varnish gjør ditt kunstverk vann- og vanntett. Tillate arbeidet tørke i tre uker før du setter den utenfor.
POWERTEX er helt trygt for mennesker og dyr, og tilfredsstiller de høyeste sikkerhetsstandarder europeiske og amerikanske. POWERTEX har gjennomgått omfattende testing og har blitt tildelt AP Seal. Viktig: POWERTEX er ikke frostsikker i flytende form. Ikke oppbevar eller transport under 0 ° C! Minste driftstemperatur for POWERTEX er 10 ° C. Etter at POWERTEX er herdet, vil ikke temperaturen  påvirke det ferdige produktet .
Hva er rekkevidde?
REACH (Registration Evaluering Autorisation Chemicals) er den nye europeisk lovgivning på distribusjon og bruk av kjemikalier. Alle kjemiske stoffer som blir distribuert eller importeres i EU i mengder over 1 tonn i året må være registrert. Bare noen få kjemikalier, som allerede er regulert i eksisterende europeisk lovgivning på mat og legemidler er unntatt for registrering. Kjemikalier som ikke er registrert eller pre-registrerte kan ikke lenger bli distribuert, importert eller produsert i EU fra 1. januar av 2009.
POWERTEX og nå?
Powertex mener at lover  som REACH er laget for å beskytte mennesker og miljø. Derfor gjørs det alt støtte denne lovgivningen. I sine 11 års historie, har POWERTEX alltid og vil alltid ta sitt ansvar og arbeider i henhold den strengeste av internasjonale standarder. Powertex gjør ingen unntak i forhold til disse reglene. POWERTEX fikk også den høyeste amerikanske Safety etiketten. Denne bekreftelsen er kronen på Powertex/ Brigitte Grade sitt grundige arbeid.
USA er svært strenge når det gjelder import av utenlandske produkter. Spesielt når produktet er egnet for bruk i utdanningssektoren. Den amerikanske AP Safety etiketten er verdenskjent som den beste. Det vil bli overtatt av andre land uten å teste prosedyrer.
 
 
 Stone Art
Stone Art er en slags pappmaché som kombinerer med POWERTEX å gjøre selvherdende leire, grove og fine teksturer, og stein effekter.
Hva er Stone Art? Stone Art er en slags papir-maché med en meget spesiell sammensetning. Kombinert med POWERTEX kan du gjøre selvherdende leire, grove og fine teksturer og stein effects.Stone Art techniquesYou kan bruke Stone Art i et par forskjellige måter:
Påfør en fin Stone Art tekstur til et eksisterende objekt eller på lerret. Den enkleste måten er å jobbe på en ferdig base som isopor, gips eller en hjemmelaget figur i aluminiumsfolie (cover med maskeringstape først for optimal heft). Hvis du bruker POWERTEX Lead, får du en perfekt blå stein imitasjon. Påfør POWERTEX til din figurine og la tørke i noen minutter. Dryss Stone Art i POWERTEX laget for hånd og gni det overskytende av. Gjenta til ønsket resultat er oppnådd.
 
Grove teksturer: Forbered Stone Art stykke som beskrevet ovenfor. Anvende POWERTEX til overflaten igjen og trykker stykker av leire (forklart nedenfor) i det sjiktet som beskrevet ovenfor. Gjenbruk også grovere Stone Art overflødig. Gjenta denne fremgangsmåten noen ganger inntil den ønskede effekt er oppnådd. POWERTEX kan også poleres. Gni overflaten med bare hendene eller en ull fille til pulveret forsvinner og overflaten begynner å skinne. Du får en høyglanset overflate ved å bruke en bit av POWERTEX på de høyere deler av overflaten med fingeren. Holde gjenta poleringsprosessen til den ønskede glans oppnås. Jo mer du gjør dette, jo mørkere polert brikkene vil være. Hvis du gjør dine gjenstander for utenfor, vil pulveret ikke holde på. Legg en liten hvit pigment til steinkunst for å bevare effekten. Etter tørking i tre uker, anvende to lag av lett Varnish å beskytte pulveret.
 
Som leire for modellering: Bland de samme mengder POWERTEX og Stone Art, bland for hånd og holde legge pulver til du får en deig som ikke kleber seg til hendene og er fleksibel til å kna. Dette leire kan du forme og lage grove teksturer på en våt POWERTEX overflate
 
 

  EASY3DFLEX

Easy 3D flex er en organisk fyllmasse som kommer som et pulver.

Det er ikke papir mache og er mindre støvete da Stone Art.

Blandet med POWERTEX, kan du bruke den til å lage tykke og grove teksturer og selv oppnå 3D-effekter i malerier og skulpturer.

Easy 3D flex og POWERTEX må blandes med en skrape eller palettkniv og kan påføres med en palettkniv eller skulpturert for hånd.

Legger mer og mer av det hvite pulveret vil resultere i en tykk sculpting leire som tørker til luft og blir steinhard.

Viktig; Dette medium vil vise sprekker når de påføres i  tykke lag, ved tørking i solen eller i nærheten av en varmekilde eller ved tilsetning av vann eller Bister til overflaten.

I de fleste tilfeller er disse sprekkene vil arbeide til din fordel, og gir et meget dekorativt resultat.

Imidlertid kan sprekker unngås ved bruk av produktet i tynne lag med nok tørketid i mellom, eller ved å legge til en liten bit av hvit sand.

Den tykke sculpting lim kan brukes til å trykke på svært detaljerte utskrifter i overflaten, som tau, skruer, knapper, sjablonger, osv ... På denne måten får de mest utrolige effekter.

Easy 3D flex kan også brukes til å tykne akryl maling for å oppnå flere teksturerte effekter i malerier.

Dette produktet er naturlig og ikke giftig, men kan tørke ut huden. Vi anbefaler bruk av hansker

Easy 3D flex er tilgjengelig i 250g, 1 kg og 4 kg.

Klikk her for å lære å bruke Easy 3Dflex: instruksjon side 1 - instruksjon side 2

 

 

 POWERTEX Pigmenter
POWERTEX pigmenter legge farge og gnisten å hente ut skinne i dine kreasjoner!
 
Powercolor
Powercolor er et fargepigment som kan brukes på forskjellige måter med POWERTEX produkter. Powercolor kan blandes med POWERTEX gjennomsiktig å lage farget POWERTEX av ditt valg. Powercolor kan også brukes i kombinasjon med Easy Varnish å male og tørr pusse kunstverk. Kan blandes forskjellige farger av Powercolor sammen for å lage nye pigmentfarger.
 
Colortricx
Skimrende pigmenter for å gi din kunstverk en metallisk finish. Kan blandes med easy varnish for metallic lakk eller tørrbørsteteknikk. Ideell for bronse, sølv og gull imitasjoner.
Colortricx Powerpearl gjør noen Powercolor perlemors. Terragreen og terraviolet er iriserende farger.
 
 
 

  Powerprint

Overføre laserutskrifter til lerret , tre stein eller andre flate for dine POWERTEX kreasjoner

 

- Skriv ut valgt bilde med en laserskriver eller en laser kopimaskinen. Alltid kopiere eller skrive ut bilder eller tekster motsatt. Velg en 80g vanlig papir, ikke glanset papir eller fotopapir.

-

-

-

 

 

Det er et flott eksempel på å overføre et bilde til stoff her:

www.youtube.com/watch?v=vOCw6pZJ3vA